Välkommen på öppen repetition med Orphei Drängar

2014-05-06 17:59

Har du någon gång undrat vad som händer bakom kulisserna hos OD? Har du funderat på att söka som sångare? Har du någon gång undrat hur det känns att sitta mitt i denna 80-hövdade manskörsskara? Nu finns en möjlighet att prova på genom att komma på Orphei Drängars öppna repetition den 20 maj 2014.

Många är de gästartister som överväldigats av ”trycket” från denna massiva manskör vid första repetitionen tillsammans. Vår publik har förhoppningsvis fått höra hela den dynamiska skalan från svagaste pianissimo till starkaste starka. Men vad gör dom egentligen där i KFUM-borgen på tisdagarna? Hur går det till?

Ta chansen att ledas av en av Sveriges ledande kördirigenter, rektorn vid Kungliga Musikhögskolan, professor Cecilia Rydinger Alin. Ta chansen att sjunga upp och få röstcoachning med OD:s sångpedagog, operasångaren Ulf Lundmark. Ta chansen att sitta mitt ibland sångarna i OD och känna hur musiken går som en rysning av välbehag genom hela kroppen.

Fakta:

- Öppen repetitionen äger rum tisdagen den 20/5 kl 19. Kom gärna i god tid.

- Uppsjungning leds av operasångaren Ulf Lundmark och repetitionen av professor Cecilia Rydinger Alin.

- Repetitionen håller på till kl 20.30.

- Om du vill vara med och sjunga, anmäl dig gärna i förväg till info@od.se, med uppgift

om stämma (tenor/bas), så kan vi förbereda en bunt noter och ställa fram en stol.

– Inbjudan har gått ut också via körer i regionen och vi har redan ett tiotal anmälda. Vi ser jättemycket fram emot att få dela vår sångarglädje med nya sångare, säger Olle Westerberg, informationsansvarig i OD.

 

För mer information kontakta:
Pär Sandberg, pressansvarig, 0703-270 715, info@od.se

 

Om OD:
Sångsällskapet Orphei Drängar tillhör de främsta manskörerna i världen och leds sedan 2008 av Cecilia Rydinger Alin. OD bildades i Uppsala 1853 och har sedan dess vårdat den svenska körtraditionen och samtidigt ständigt utvecklat nya vägar för manskören som musikalisk uttrycksform. Kören har spelat in ett 20- tal CD-skivor som sålts i sammanlagt ca 150 000 exemplar. OD gör ett 20-tal framträdanden per år i Sverige och utomlands och har sin bas i Uppsala. H.M. Konungen är Orphei Drängars ständige beskyddare.