Den här webbsidan är tänkt att på ett enkelt sätt skapa ett offentligt rum för publicering av bilder från Capricesammanhang (ur t.ex. sångares och gästers privata arkiv) utan alltför stora åthävor. Du som har bilder du tror skulle passa är välkommen att mejla dessa till OD:s bildarkivarie, så kan han ta hand om dem för vidare åtgärd. 

 

Capricer med OD!

        

                    

                              

Dessa samlingsskivor innehåller det bästa från ODs capricer från 1964 - 2005 och finns till försäljning i samband med ODs konserter.

Klicka här för att köpa ODs musik direkt på webben via iTunes. 

 

Jubileumsbok 

Följ era Capricer. OD:s krumsprång under 50 år skildrar hur tanken på Capricer uppstår hos Eric Ericson och andra i en akut ekonomisk kris 1962, hur idén om hemliga gäster skapas av nödtvång (man vet helt enkelt inte vem som ska komma), hur det ursprungliga konceptet ”en trivsam hemmakväll hos OD” växer till en varierad underhållningskonsert och utvecklas vidare till dagens färgsprakande scenshower med motsvarande ökning av watt och decibel.

Boken beskriver hur en Caprice är uppbyggd från intåg till final, hur den årslånga planeringen ser ut, vilka sjungande, talande, musicerande och skådespelande gäster Capricerna har haft, dirigenternas, konferencierernas och körens insatser, grupparbeten av proffsiga sångare och instrumentalister eller sketchande amatörer ur kören, men den ger också inblickar i spelet bakom kulisserna. Ekonomiska aspekter och varumärkesdiskussioner följs upp liksom recensioner och reaktioner i media och hos allmänheten.

Perspektivet är ofta den nyfikne åskådarens, ”hur går till att göra en Caprice?”. Eller de idoga tältarnas, som älskar att frysa sig igenom en natt i biljettkön, ”Alla har vi köat i mer än 40 år, det blir ett nöje och en vana” och som solidariskt bevarar och bevakar Capricehemligheter. Eller den lyhörda lyssnarens, som får en stark känslomässig upplevelse av enskilda nummer, ”Detta får inte ta slut! Som om själva livet också skulle vara slut när stunden var över.”

Följ era Capricer ger en spegelbild av svensk underhållningshistoria och Uppsalas musikliv under 50 år. Boken innehåller en förteckning på alla de femtio Capricernas medverkande och är mycket generöst illustrerad.

Välkomna att följa era Capricer i bokform. Christer Åsberg, författare

För mer information angående Jubileumsboken eller ODs skivor, kontakta ODs intendent.

 

Lista över hemliga gäster

Klicka här för att komma till listan

 

Bilder


Caprice 1963


Village People-medley, Final, Caprice 2010


Cilla med sjungande kör dold under blått skynke som illustrerar böljande hav, Caprice 2011


Eric Ericsson med hemliga gästen Povel Ramel, Caprice 1976


Inmarsch Fyrishov, Caprice 1994


"Backstreet Boys", Caprice 2011


Hemlige gästen Tage Danielsson, Caprice 1983


"Kockspex" med slagverkarna ur GöteborgsSymfoniker, Caprice 1993


Medley på operor av Verdi, Caprice 1993


Ale Möller


Lena Willemark


Luciatåg, Caprice 1995


Singing Apes, Caprice 1995, Obs notera "chimpansen" på mittenraden


Trapphallen, Caprice 1995


After Shave, Caprice 1996


Tage Danielsson - Charad, Capricejubileum 2003


Emma Vetter


Caprice 2003


CAPRICE 2003


Wille Crafoord


Caprice med GöteborgsSymfoniker i Fyrishov

 

Klicka för att se ännu fler
 

 

Film   -  För fler filmer, besök ODs Youtube-kanal